Over 1 million glade rejsende
Kvalitetstestede premium hoteller
CO2-kompenserede rejser
Har du spørgsmål?
Ring til vores kundeservice - vi taler engelsk og tysk
Ring til os
Travelcircus
Nachhaltige Hotels

Bæredygtige hoteller

Har du allerede planlagt din næste vandreferie i bjergene eller længes du efter en wellnessferie, hvor du ikke skal andet end at slænge dig i strandstolen og nyde den friske havluft? Se frem til magiske ferieøjeblikke og rejs i mere balance med naturen ved at vælge mere bæredygtige hotelophold.

Du behøver ikke skrue ned for forkælelsen eller feriestemningen for at gøre en forskel - og Travelcircus har gjort det nemt for dig at finde din næste bæredygtige ferie!

Book et miljøvenligt hotelophold

1 tilbud
Anvend filtre
Pris pr. overnatning

411 DKK

411 DKK

Sorterer
Mest relevante
1 tilbud
Vis

Vi gør det lettere at tage på bæredygtig ferie

Få et uforglemmeligt ferieophold, hvor du som bonus også kan have god samvittighed, fordi du har valgt en mere klimavenlig overnatning. På Travelcircus finder du eksklusive hoteleventyr, hvor du både bidrager til bæredygtige løsninger og mindsker dit klimaaftryk, samtidig med at du får al den luksus, afslapning og forkælelse, du har drømt om.

Hos Travelcircus har vi forpligtet os til at udligne den gennemsnitlige CO2-udledning for hver eneste ferie, vi sælger. Det gør vi ved målrettet at støtte Eden Reforestation Projects, der ved hjælp af skovgenrejsning udligner CO2-aftryk, beskytter udsatte naturområder og afhjælper fattigdom udvalgte steder i verden.

Hvorfor vælge at rejse mere bæredygtigt?

Turistbranchen skal udvikle mere ansvarlige og miljøvenlige former for rejser og ferier - det er uden diskussion. Rejsen om på den anden side af kloden giver måske minder for livet, men den efterlader desværre også et enormt klimaaftryk. Derfor tilbyder Travelcircus mindeværdige ferier, hvor du ikke skal flyve den halve verden rundt!

Vi tilrettelægger vores rejser, så du får en enestående ferie, hvor grunden til at rejse står helt centralt: At opleve det lokale liv på nært hold, smage på gastronomien og få nye fantastiske kulturoplevelser, mens du også nyder masser af komfort, hygge og forkælelse på ferien. Alt det kan du glæde dig til på din næste klimabevidste ferie!

Læs mere om, hvordan du kan tage på en bæredygtig rejse her.

Hvilke krav er der til bæredygtige hoteller?

Begrebet "bæredygtighed" bliver brugt elastisk, og som forbruger skal man være lidt vågen, da begrebet ofte benyttes om vidt forskellige ting! Så hvad kendetegner bæredygtige hoteller, og hvilke krav må et hotel leve op til, før det kan kalde sig bæredygtigt og klimavenligt?

Følgende er særlige kendetegn ved bæredygtige hoteller og økologiske hoteller:

 • Miljøvenlige, naturlige bygningsmaterialer
 • Bevidst anvendelse af ressourcer på hotellet
 • Regionale og sæsonale madvarer
 • Klimaneutrale og i bedste fald klimapositive tiltag

Forkæl dig selv med ren kulinarisk nydelse, hvor der bruges regionale økologiske fødevarer og hvor det er en topprioritet at få mest ud af de gode råvarer. De bæredygtige hoteller og hotelrestauranter gør også meget ud af at lave en god formidling af deres klimabevidste tiltag. De forpligter sig til at skabe så lille et klimaaftryk som muligt ved fx at vælge naturlige materialer i byggeri og indretning, klimavenlig strøm, at spare på ressourcerne i forhold til vand, el, plastik osv., ligesom der kan være fokus på affaldssortering og genanvendelse.

Hvordan finder du ud af, om et hotel arbejder med bæredygtighed i forhold til turisme og den lokale kultur og natur, og om hotellet lever op til kravene til økologiske hoteller? På vores side Bæredygtige hoteller får du et hurtigt og detaljeret overblik over alle de hoteller, der lever op til den bæredygtige betegnelse, og du kan nemt lave en specificeret søgning ud fra dine ønsker.

Tips til din bæredygtige ferie

Verden er så farverig og mangfoldig, at det er helt naturligt, at vi alle gerne vil se så meget som muligt af den! Heldigvis kan du - med Eric Schweitzers citat i baghovedet - selv gøre en positiv forskel uden at måtte give afkald på din drømmerejse. Vi har derfor samlet et par klimavenlige rejsetips til dig, så du nemt kan skabe mere bæredygtighed på din ferie:

 • Book bæredygtige overnatningsmuligheder
 • Vælg klimaneutral transport og tag toget, bussen og cyklen, når du er kommet frem
 • Pak kun det, du virkelig har brug for på ferien - stor bagage vejer mere
 • Respekt den lokale natur og støt de lokale virksomheder
 • Spis regionalt dyrkede fødevarer og gå på lokale restauranter
 • Vis omtanke, når du bruger vand, strøm, emballage og andre ressourcer

Du kan gøre en forskel for fremtidens klimavenlige udvikling af turisme, for den bæredygtige rejse begynder allerede med din gode planlægning af ferien.

FAQ: Ofte stillede spørgsmål og svar om bæredygtige ferier


Hvad kendetegner bæredygtige hoteller?

Der bliver ikke sprunget over, hvor gærdet er lavest på bæredygtige hoteller! De lægger stor vægt på at skabe den bedste miljøbevidste overnatning og giver denne bevidsthed videre til gæsterne. Fokusområder, som bæredygtige hoteller og økologiske hoteller er særligt opmærksomme på:
 • At bruge ressourcer med omtanke og sørge for besparende installationer
 • Klimavenlig strøm
 • Miljøvenlige byggematerialer og konstruktioner, som overholder klimakrav
 • Regionale og sæsonale madvarer

Hvordan kan jeg rejse mere bæredygtigt?

Du kan nemt vælge mere miljøvenlige løsninger, når det gælder rejser og hotelovernatning, ved at planlægge din rejse ud fra offentlig transport eller booke et bæredygtigt hotel. Mange firmaer giver også mulighed for at støtte klimaneutraliserende projekter, når du bestiller din rejse eller booker hotel. Travelcircus kompenserer eksempelvis den gennemsnitlige CO2-udledning fra hver eneste bookede rejse, uden at du skal betale mere.

Hvilke ting kan hoteller gøre for at gavne miljøet?

Hyppige tiltag er at anvende så mange regionale og sæsonale fødevarer som muligt, bruge ressourcer med omtanke, støtte lokale virksomheder, og benytte bæredygtige byggematerialer og byggemetoder med tanke for fremtiden.

Hvad betyder GreenSign for hoteller?

GreenSign er hotelbranchens bæredygtighedscertifikat, som blev indført i 2014 for at støtte europæiske hoteller i at blive mere klimaneutrale og ressourcebesparende. Hoteller kan få tildelt et GreenSign-niveau fra 1 til 5, afhængigt af deres engagement og bæredygtige tiltag. Der er nu over 250 bæredygtigt certificerede hoteller i 16 lande.

Kan man kombinere klimabeskyttelse og rejser?

Ja, helt sikkert! Nu er begrebet "slow travel" for eksempel populært: Den langsomme rejse, hvor du fx tager toget gennem smukke landskaber til et europæisk naboland, giver dig mere nærvær og mere livskvalitet end den stressede charterrejse i et proppet fly sydpå. På den måde kommer vi ind til kernen af, hvad det at rejse i fremtiden skal handle om: Bæredygtighed for både klima og lokalmiljø, og mindeværdige rejseoplevelser, hvor tempoet sættes ned og du får tid til at mærke stedets lokale liv og stemning.

Hvor mange bæredygtige hoteller er der i Europa?

Mange europæiske hoteller og hotelkæder er i gang med at omstrukturere deres koncepter og arbejder på at sikre en (endnu mere) bæredygtig overnatning for deres gæster. Der er over 250 GreenSign-certificerede hoteller i mere end 15 lande, ligesom der er mange andre certifikater for klimavenlig turisme. Se også efter hotel- og restaurantcertifikatet Greenkey, der i dag findes i 55 lande over hele verden, samt Greenglobe-certifikatet, som med sine 44 kriterier stiller høje krav til bæredygtig turisme og turistattraktioner.

Hvordan finder jeg bæredygtige hoteller?

Hos Travelcircus finder du et udvalg af bæredygtige premium-hoteller under kategorien "Bæredygtige hoteller". Derudover kan det varmt anbefales, at du undersøger på hotellets egen hjemmeside, hvilke miljøvenlige tiltag, hotellet har indført, og i hvor stort et omfang hotellet arbejder med bæredygtighed.